Kokosový olej panenský BIO
Detailní popis produktu
Panenský kokosový olej se získává šetrným zpracováním kokosových ořechů na Srí Lance, kde jsou rostliny pěstovány v certifikovaném režimu BIO. Pro výrobu oleje jsou vybírány mladé, ale zralé plody, které se oloupou a kopra zevnitř se na jemno nastrouhá. Takto vzniklá jemná drť se následně zahřeje na maximálně 42°C, aby se z ní odpařila veškerá voda. Z této hmoty bez vody se pak metodou lisováním za "studena" získává prvotřídní kokosový olej.
Typickou vlastností pro panenský kokosový olej je to, že si do teploty okolo 23°C zachovává pevné skupenství, zatímco po překročení této teploty přechází do tekutého stavu.
Jedinečnost kokosového oleje spočívá v obsahu přibližně z 86% z nasycených tuků, které se v těle zpracovávají přímo na energii a nikoliv do tukových zásob.
Příklady použití kokosového oleje
Je tepelně stabilní až do 200° C, takže se hodí na smažení, v orientální kuchyni, při výrobě cukroví, ale i při jednoduchém mazání pečiva.
Dá se výborně použít jako náhrada běžného tělového mléka, nebo krému. Krásně se vstřebává do pokožky a nezanechává mastný film.
Je výborný na vlasové zábaly, protože může působit i proti vypadávání a lámavosti vlasů.
Hodí se jako masážní prostředek pro svoji příjemnou vůni a snadné vstřebávání. Pokožku zanechává hladkou a pružnou.
Zklidňuje pokožku po opalování a výborně se hodí i jako balzám po holení na přecitlivělou pleť.
Domácím mazlíčkům dokáže pomoci s posílením imunity a zlepšením kvality jejich srsti.
Nutriční hodnoty ve 100g:
Energie: 898kcal / 3753kJ; Sacharidy: 0,0g; Bílkoviny: 0,2g; Tuky: 99,8g
Obsah mastných kyselin ve 100g: Kyselina kapronová: 0.78g; Kyselina kaprylová: 9.58g; Kyselina kaprinová: 6.19g; Kyselina laurová: 48.21g; Kyselina myristová: 18.76g; Kyselina palmitová: 7.85g; Kyselina stearová: 2.52g; Kyselina olejová: 6.04g; Kyselina linolová: 1.58gNasycené tuky: 92.10gMono-nenasycené tuky: 6.04gPoly-nenasycené tuky: 1.58g
BIO výrobek pod kontrolou: CZ-BIO-002
Země původu: Vietnam
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.