Blog

No jo prostě blog, jooo jako mají všichni. Proč? No protože jsme zjistili, že lidi co se vyznají, tak chodí nakupovat k nám ????
Nebude to žádná nalejvárna, jen tak lehce s nadhledem, aby se to dalo číst.

Suroviny v krmných směsích - sója

Aha, tak toho je asi ještě kontroverznější téma, než byly obiloviny. A budu k Vám upřímná, mám ze sóji stále trochu smíšené pocity. Dostatečně tepelně upravená sója je bezpochyby nejefektivnějším bílkovinným zdrojem v krmné směsi, o tom žádná. Druhá věc je, a zde opravdu neprezentuji žádné vědecké poznatky, ale jen svůj pocit – sója není přirozenou plodinou pro naše zeměpisné šířky a je otázka, jestli si při jejím využívání v moder...

Suroviny v krmných směsích - obiloviny

Krmit kvalitní krmivo chceme všichni, ale jak ho poznat? Čtete složení? Ano pořád nám to vtloukali výživoví poradci do hlavy, a tak všichni trávíme dlouhé hodiny v supermarketech a čteme etikety dokola a dokola, aby nám náhodou někdo nedával do jogurtu modifikovaný škrob a do kečupu glukózo-fruktózový sirup místo cukru. A to je správně. A čtete složení krmiva pro Vašeho koníčka? Tak to už je horší, někdy tomu totiž běžný smrtelník ani nemůže roz...