BS VŘEDAŘ PREMIUM vzorek 500g

30 Kč 26,79 Kč bez DPH
Skladem (>5 ks)
Varianta

Jedinečná směs pro náročné zákazníky, kteří mají v péči koně s žaludečními vředy. Inovativní složení s  mikronizovaným lněným semínkem a psylliem. Neobsahuje vojtěšku. Neobsahuje konopné produkty - vhodné i pro koně, kteří podstupují dopingové kontroly.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vředař Premium je krmivo, které Vašemu koni dodá potřebné živiny a zároveň je velmi jemné, nedráždí žaludeční sliznici a podporuje zdravé trávení. Toto müsli je maximálně šetrné k zažívání, neobsahuje žádné hrubé slupky ani jiné nevhodné částice, a svým striktně bezobilným složením napomáhá udržet fyziologické pH koňského žaludku. Tuto směs také doporučujeme koním trpícím na tzv. pískové koliky. Vředař Premium je vhodný i pro bezzubé koníky.

Sojalen - sójové produkty používáme, protože sója je nejkomplexnější rostlinnou bílkovinou, a koni tak v krmivu dodává velmi široké spektrum aminokyselin. Sójový olej ale svým složením už bohužel není tak vhodný. Obsahuje nadbytek pro-zánětlivých omega 6 nenasycených mastných kyselin, které se v krmivech snažíme redukovat. Proto jsme ve směsích nahradili sójové vločky (cca 17% sójového tuku) a extrudovanou sóju (cca 18% sójového tuku) surovinou sojalen.  Sojalen se vyrábí z odtučněného sójového šrotu, na který se během extruze naváže lněné semeno a doplní se tak bílkovina velmi kvalitním lněným tukem. Podíl odtučněné sóji je v tomto případě cca 40%. A jak se díky sojalnu změnily naše směsi? Obsahují více proti-zánětlivých omega 3 díky zdravému lněnému oleji, hodnota bílkovin zůstala zachována, Naše sója je pěstována v Česku a je GMO free.

Bojínek luční - velice jemná řezanka, která na rozdíl od vojtěškové řezanky nedráždí ostrými hranami žaludeční sliznici. Obsah řezanky podporuje správné žvýkání a produkci slin, která je velmi důležitá pro zahájení trávení - sliny působí jako pufr a již v hubě upravují pH tráveniny. 

Slunečnice loupaná výlisky - slunečnice je tradiční složkou koňských krmiv, avšak velmi citlivé koně může neloupané semeno dráždit v trávicím traktu, protože slupka slunečnice je velmi tvrdá a prakticky nestravitelná. Proto jsme použili slunečnici loupanou ve formě výlisků. Semeno je zcela zbaveno černé tvrdé slupky a kůň ho tak dokáže řádně rozžvýkat a strávit. Výlisky jsou z velké části zbaveny tuku, tudíž nedochází ke zbytečnému překrmování omega 6 nenasycenými mastnými kyselinami, které slunečnicový olej obsahuje.

Psyllium - neboli jitrocel indický je rozpustná vláknina úspěšně využívaná při lidské i zvířecí terapii trávení. Pro koně s žaludečními vředy má obrovský přínos zejména svou specifickou konzistencí. Psyllium po zvlhčení lehce nabobtná a vytvoří jemný čirý gel, který opět chrání stěny trávicího traktu. Dalším důležitým využitím psyllia je prevence pískových kolik. Psyllium je možné podávat dlouhodobě.

Mikronizované lněné semínko - pro ještě lepší sliz! Díky lehce oříškové chuti navíc směs zchutňuje a dělá ji pro koně ještě atraktivnější.

Jablečné výlisky - jsou bohatým zdrojem vlákniny, zejména pektinu, který podporuje komfort v koňském žaludku. V jablečných výliscích také najdete cenné antioxidanty a polyfenoly, které posilují obranyschopnost organismu. Výlisky obsahují velmi nepatrné množství cukru, protože většina z něj odchází při lisování spolu s jablečnou šťávou, přesto skvěle zchutňují krmnou dávku díky svému přírodnímu aroma.

Složení:
granulované seno, jablečné výlisky, sojalen, slunečnicové výlisky, vlákninové granule, mikronizovaný len, bojínek luční řezanka, psyllium, pivovarské kvasnice, svatojánský chléb (karob), ostropestřcový olej, mletý vápenec krmný
 
Analytické složení: hrubá vláknina 20,5%, hrubý tuk 8,5%, škrob 4%, cukry 6,5%, hrubý protein 17,6%, Ca 0,61%, P 0,35%
 

Doporučené dávkování: 1,5kg - 2,5kg denně, ideálně rozdělit do minimálně 2 dávek. Směs před podáním namočte, aby psyllium a mikronizovaný len mohli vytvořit požadovaný sliz.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: