Pivovarské kvasnice granulované

85 Kč 320 Kč 1 170 Kč od 85 Kč 75,89 Kč bez DPH 285,71 Kč bez DPH 1 044,64 Kč bez DPH od 75,89 Kč bez DPH
Skladem (5 ks) Na dotaz Na dotaz Zvolte variantu
Varianta

Slouží jako podpora reprodukce, mají zchutňující efekt, zlepšují kvalitu kopyt, rohoviny, kůže, srsti.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Pivovarské kvasnice jsou dodávány v sušené formě. Jedná se o biomasu mikroorganismů kvasinek Saccharomyces cerevisae var. Carlsbergensis, které jsou využívány ke zkvašování sladového extraktu při výrobě piva. Vznikají při výrobě piva zkvašením mladinky. Po prokvašení mladinky jsou separovány, zahušťovány, odhořčeny a sušeny.

Sušené pivovarské kvasnice jsou vysoce hodnotné krmivo, zejména pro svůj obsah dusíkatých látek a pro vysokou stravitelnost obsažených dusíkatých látek přesahující 80 %. Sušina kvasnic se pohybuje v rozmezí 92 – 94 %. Biologická hodnota sušených pivovarských kvasnic je vyjádřena zvláště obsahem životně důležitých aminokyselin, které organismus hospodářských zvířat sám neumí syntetizovat, např.:

  • lysin
  • methionin
  • cystin
  • leucin
  • valin
  • izoleucin a ostatní

Tato vysoká biologická hodnota je také dána velmi příznivým obsahem vitamínů skupiny B, zejména:

  • thyaminu (vitamín B1)
  • riboflavinu (vitamín B2)
  • pyridoxinu (vitamín B6)
  • kyseliny pantothenové (vitamín B3)

ale i obsahem minerálních látek a stopových prvků - zejména:

  • fosforu
  • draslíku
  • železa
  • mědi
  • zinku

Sušené pivovarské kvasnice jsou jako krmivo vhodné především do krmných směsí pro vysokoprodukční zvířata, mláďata (selata,telata, kuřata a malá zvířata všech druhů), zvířata po nemoci. Pivovarské kvasnice svým složením působí stimulačně a podporují imunitní systém zvířat. Lze tvrdit, že například zařazením 4 % pivovarských kvasnic do kompletních směsích pro prasata dochází zcela k pokrytí potřeby těchto vitaminů.

Složení:

pivovarské kvasnice, pšenice, kukuřice, rostlinný olej řepkový

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: