Psyllium - jitrocel indický

250 Kč 450 Kč od 250 Kč 223,21 Kč bez DPH 401,79 Kč bez DPH od 223,21 Kč bez DPH
Na dotaz Na dotaz Zvolte variantu
Varianta

Vláknina z jitrocele indického vhodná i k dlouhodobému podávání pro koně s IR, laminitis nebo jako prevence pískových kolik.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Psyllium je rozpustná vláknina z vnějších slupek jitrocele indického, drobné byliny hojně pěstované v Indii, a také již dlouhá staletí využívané ayurvédou. Slupky jitrocele jsou očištěné a jemně namleté. Při kontaktu s vodou psyllium bobtná a vytváří cenný sliz, který dokáže čistit střeva u lidí i zvířat. Na tento hlen se váží pevné částečky nečistot ve střevech, a tak mohou být lépe vyloučeny z těla.

U koní využíváme zejména tuto schopnost vázat na sebe nečistoty - zejména písek a hlínu, a používáme ho jako účinnou prevenci tzv.pískových kolik.
Na velmi písčitém podloží mohou koně spolu s pastvou přijímat i značné množství písku, což může způsobit vážné zdravotní problémy. Nahromaděný písek je potřeba dostat z koňského žaludku a střev ven a často na něj již běžné peristaltické pohyby nestačí. Podávání psyllia, spolu s pravidelným pohybem - klusem, se v současné době jeví jako nejlepší řešení trávicích potíží způsobených hromaděním písku ve střevech.

Druhé a neméně významné uplatnění psyllia je při redukci váhy. Vláknina obsažená v psylliu zpomaluje vstřebávání cukru a tím snižuje uvolňování inzulínu ze slinivky. Proto ho podáváme nejen při hubnutí, ale i při tzv. inzulinové resistenci a laminitis. V tomto režimu doporučujeme podávat dlouhodobě.

Dávkování:

  • 20 g/den

Při pískové kolice podáváme psyllium po dobu 7 dnů, pak na týden vysadíme, pak cyklus zopakujeme. Preventivně pak pokračujeme v podávání psyllia vždy jeden týden v měsíci.

Při redukci váhy podáváme denně

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: