Omlouváme se za zpoždění doručování objednávek dopravcem WEDO, který se aktuálně potýká s problémy z důvodu změn na trase. Na odstranění problémů usilovně pracujeme. Děkujeme za pochopení.

Lněné semínko

70 Kč 290 Kč 1 100 Kč od 70 Kč 62,50 Kč bez DPH 258,93 Kč bez DPH 982,14 Kč bez DPH od 62,50 Kč bez DPH
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (5 ks) Zvolte variantu
Varianta

Vhodné při přelínávání, nemoci, rekonvalescenci, pozitivní vliv na kůži, srst, cévy a střeva. Obsahuje 30-45% tuku a 22-27% bílkovin.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Semeno lnu setého obsahuje 30–45 % tuku a 22–27 % bílkovin.

Má velmi příznivé dietetické účinky, je zvláště vhodné pro zvířata mladá, březí, nemocná a v rekonvalescenci. Lněné semeno obsahuje velice příznivé slizové látky, které potáhnou žaludek a střeva ochranným filmem a chrání sliznice před poškozením. Příznivě působí na sekreci mléka. Limitující aminokyselinou je lysin

Lněný tuk obsahuje převážně esenciální nenasycené mastné kyseliny (80–90 %), které tvoří kyselina olejová a linolová (25 %) a kyselina linolenová (60 %). Tradiční odrůdy lnu poskytují n-3, n-6 a n-9 kyseliny v optimálním poměru. Je to tedy cenný zdroj mastných kyselin, aminokyselin a selenu. Má pozitivní vliv na kůži, srst, cévy a střeva.

Lněné semínko není nutné vařit, je však vhodné ho před podáním namlít. Semínko namelte vždy čerstvé, protože díky vysokému obsahu tuku velmi rychle žlukne. Řešením může být skladování v mrazáku.

Více o lněném semínku se dočtěte na našem blogu: 

 Suroviny v krmných směsích - len

Dávkování:

kůň  24 g / 100 kg (maximální denní dávka by neměla překročit 120g)

ostatní  2-3 g / 10kg

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
5
AV Avatar autora | 1.1.2024
Kupuji pro ICT-Afected fenku zlatého a s lupama nám hodně pomohlo, zároveň si přestala vykousávat místa, která jí svědila. Její srst je na výstavách pravidelně oceňována!

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: