Cukrovarské řízky 25 kg

520 Kč 464,29 Kč bez DPH
Skladem (4 ks)

Sušené cukrovarské řízky nebo také řepné řízky či pelety jsou výborné energetické krmivo. U hubených a bezzubých koní vhodné pro doplnění vlákniny jako částečná náhrada za seno.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Sušené cukrovarské řízky nebo také řepné řízky či pelety jsou výborné energetické krmivo. U hubených a bezzubých koní vhodné pro doplnění vlákniny jako částečná náhrada za seno. Vhodné i pro sportovní, mladé, březí či koně náchylné na laminitidu.

Jedná se o vedlejší produkt při výrobě cukru. Po jeho získání z cukrové řepy se její zbytek mele na malé kousky, suší se a následně granuluje.

Řepné řízky obsahují vysoké množství vlákniny a nízké množství škrobů. Většina energie je získaná z mastných kyselin vzniklých štěpením vlákniny. Jedná se o vhodnější příjem energie než při štěpení škrobu obilovin.
Jsou velice dobře stravitelné z důvodu vyššího množství neutrálně detergentní vlákniny než acido detergentní vlákniny. 
Obsahují vysoké množství vápníku a malé fosforu. Jsou chudé i na další vitamíny. Proto je důležité kombinovat s dalšími krmivy.

Cukry cca 64g/kg sušiny
Vláknina 220g/kg sušiny
N- látky cca 9%
Energie cca 9,5 MJ SEk/kg sušiny

!!!POZOR!!! Je důležité několik hodin předem NAMOČIT ve vodě pokojové teploty v poměru 1:4 (řízky:voda). Čím je voda studenější, tím delší čas je zapotřebí k rozmočení a opačně. Pokud spěcháte, namočte řízky teplou či horkou vodou. Vždy před podáním zkontrolujte, že jsou všechny granule rozmočené. Při nedostatečném rozmočení hrozí ucpání jícnu!!! Zabezpečte suché krmivo tak, aby se k němu nemohl kůň dostat!!! Cca po 12h od namočení mohou začít pelety kvasit. Nemáčejte proto výrazně dopředu!!!
Ideální struktura namočených řízků není kašovitá, ale vlhká a rozpadá se.

Dávkování:
cca 0,5-2kg kůň / den v suchém stavu

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: